open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Na Bjelašnici jutros najhladnije, samo jedan stepen
U Bugojnu je bilo pet stepeni, Sanskom Mostu, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli šest stepeni
05.10.2019. u 08:57
get url
text

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni, uz nešto više oblaka i sa slabom kišom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23 stepena

Jutros je u osam sati na Bješanici izmjeren jedan stepen, na Ivan Sedlu četiri, Bugojnu pet, Sanskom Mostu, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli šest, Doboju i Prijedoru sedam, Banjoj Luci, Bihaću, Bjeljini, Grudama i Zvorniku osam, u Širokom Brijegu devet, Trebinju deset, Mostaru 12 i Neumu 13 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za šest milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Krajem dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i deset, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i deset, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 17 do 23 stupnja.

U utorak u Bosni i Hercegovini je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između dva i osam, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 16, na jugu zemlje od 17 do 23 stepena.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.