open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Na Bjelašnici jutros izmjereno minus osam stepeni, i narednih dana hladno sa kišom
Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne je zabilježeni su slab snijeg ili slaba kiša. Najhladnije je bilo na Bjelašnici, minus osam stepeni.
17.04.2022. u 08:35
get url
text

Atmosferski pritisak u Sarajevu je nešto viši od normalnog, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Biometeorološke prilike su nepovoljne, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. Pogoršanje vremena će kod meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja.

U Hercegovini će opšta slika biti nešto ljepša, ali uz buru i neuobičajeno hladno vrijeme za ovaj dio godine. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Sutra će biti pretežno sunčano vrijeme, uz postepeni porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od minu sjedan do četiri, na jugu do osam, a dnevna od osam do 12, na jugu do 17 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. Na planinama se očekuje snijeg. Padavine uglavnom poslijepodne i tokom noći. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od osam do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 16 °C.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.