open-navfaktor-logo
search
Izuzetno hladno
Na Bjelašnici i Igmanu visina snijega 26 i 20 cm
Zbog jakog vjetra koji je otpuhao snježni pokrivač od Heliodroma do Međustanice šestosjed još neće raditi, navode iz Kantonalnog javnog poduzeća ZOI’84 - Olimpijski centar Sarajevo
30.12.2019. u 09:59
get url
text

Na Bjelašnici jutros je izuzetno hladno, a u 8 sati izmjereno je minus 10 stepeni. Visina snijega iznosi 26 centimetara.

Zbog jakog vjetra koji je otpuhao sniježni pokrivač od Heliodroma do Međustanice šestosjed još neće raditi, navode iz Kantonalnog javnog poduzeća ZOI'84 - Olimpijski centar Sarajevo.

Također naglašavaju da je po prvi put u historiji sinoć pušteno noćno skijanje na Kolijevci, te  zahvaljuju svim skijašima na posjeti.

Danas će u funkciji biti liftovi BX i K1 sve do 16.00 sati.

Na Igmanu je u 8 sati izmjereno minus 8 stepeni, visina utabanog snijega je 20 centimetara. Danas su u funkciji dva baby lifta i dvosjedna žičara. Radno vrijeme Ski-centra Igman je do 16 sati.

Radno vrijeme za praznike će ostati nepromijenjeno, s tim da će 1. januara 2020. godine krenuti sat kasnije pa će tako Ski centar raditi od 9 sati ujutro.

U suradnji sa GRAS-om svaki dan od januara autobus će saobraćati iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom u 9 sati iz ulice Franje Račkog, a povratkom u 15.30 sa Bjelašnice. Nakon raspusta linije će do 1. aprila 2020. godine saobraćati subotom i nedjeljom.

U saradnji sa Centrotransom u januaru autobus će voziti iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom ispred Vijećnice u 8.30 i povratkom u 16 sati sa Bjelašnice. Nakon raspusta, do 1. aprila 2020. godine autobus će voziti u danima vikenda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.