open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Na Bjelašnici hladno kao da je zima, sunčano samo u Hercegovini
U Bosni je jutros bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti bilo je u Hercegovini i na sjeveru. U centralnim i istočnim područjima bilo je magle i niskih oblaka.
15.04.2021. u 08:53
get url
text

 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Drvar i Ivan-sedlo -2, Jajce, Livno i Sanski Most 0, Bihać i Bugojno 1, Grude, Sarajevo i Tuzla 2, Zenica 3, Gradačac i Stolac 4, Neum 7 i Mostar 8 stepeni Celzijusa.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini i u sjevernim područjima. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno je moguća slaba kiša.

Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu od 11 do 15 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 8 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.