Na All-Star utakmici Nijemci ismijavali Veselina Vujovića

objavljeno: 09.02.2018. u 11:40

Selektor Slovenije Veselin Vujović našao se na udaru njemačkih rukometaša tokom revijalne utakmice između reprezentacije Njemačke i All-Star ekipe Bundeslige koju su činili stranci.

Crnogorski stručnjak bio je hit na nedavno okončanom Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, a u žižu javnosti dospio je iznerviran sudijskim odlukama u susretu upravo sa Njemačkom.

Sudijska nepravda legendarnog rukometaša, a sada uspješno trenera, natjerala je da sa gola skloni golmana i sam stane među stative.

Ovom potezu Vujovića prethodila je nevjerovatna odluka sudija da dosude sedmerac za Njemačku zbog greške Slovenaca prilikom izvođenja brzog centra.

Na revijalnoj utakmici, na kojoj je nastupio i prvi golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić, njemački čuvar mreže Silvio Heinevetterpokušao je na revijalnoj se našaliti na račun Vujovića i video tehnologije.

Prilikom dosuđenog sedmerca umjesto Heinevettera na gol su stale maskote, a nakon izvedenog sedmerca njemački golman je otišao do zapisničkog stola da "provjeri" snimak.

Možda je ovo Nijemcima bilo smiješno, ali Vujoviću i Slovencima sasvim sigurno nije sigurno nije.

Svojevrsni cirkus sa All-Stara možete pogledati na video klipu od 1:34:33.