open-navfaktor-logo
search
Presuda
Na Alipašinom Polju ranio Edisa Bunara: Drljeviću dvije godine zatvora
Pucnjava u kojoj je ranjen Bunar dogodila se 15. augusta 2017. godine u bašti kafića "Twister" na Trgu solidarnosti
02.08.2019. u 16:20
get url
text

Općinski sud u Sarajevu izrekao je presudu kojom je Mustafu Drljevića, zvanog Mute,  iz Sarajeva osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine zbog pucnjave iz augusta 2017. godine na Alipašinom Polju u kojoj je ranjen Edis Bunar. 

On je prvostepenom presudom proglašen krivim za izazivanje opće opasnosti, te nanošenje lakše tjelesne povrede, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Pucnjava u kojoj je ranjen Bunar dogodila se 15. augusta 2017. godine u bašti kafića "Twister" na Trgu solidarnosti.

Mustafa Drljević sjedio je u bašti sa bratom Dženanom, a tu su bili i Bunar sa suprugom i njihovim petogodišnjim djetetom, te drugim poznanicima.

Prema navodima iz optužnice, nakon verbalne prepirke Dženana Drljevića sa Bunarom, braća su, po prethodnom dogovoru, iz torbica koje su nosili sa sobom izvadili vatreno oružje-pištolje. Bojeći se za svoj život Bunar je počeo bježati u pravcu stambenih zgrada i uz stepenice prema Osnovnoj školi "Meša Selimović", da bi potom braća Drljević, iako svjesni da će pucanjem iz vatrenog  oružja u naseljenom mjestu gdje se nalazi okupljen veći broj ljudi, kako gostiju spomenutog ugostiteljskog objekta, tako i prolaznika, izazvati opasnost po život ljudi i htijući to, ispalili manje od pet hitaca u pravcu Bunara.

Jedan od metaka pogodio je Bunara u lijevu natkoljenicu, nanijeviši mu lake tjelesne povrede u vidu prostrijelne rane. 

Privođenje Dženana Drljevića dan nakon pucnjave

Dženana Drljević uhapšen je odmah nakon pucnjave, dok je Mustafa pobjegao s mjesta događa i pronađen je i uhapšen naknadno.

I Bunar i Drljevići odranije su poznati po krivičnim djelima, a zanimljivo je da su Dženan Drljević i Edis Bunar zajedno hapšeni u akciji "Malta", koju su u februaru 2014. godine proveli pripadnici FUP-a. 

Tada je zbog organiziranog rasturanja droge uhapšeno 12 osoba, među kojima i dvojica policajaca. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.