open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljni
MVPBiH: MUP RS-a neprofesionalno odgovorio na upit o hapšenju u Banjoj Luci
Nisu dobili odgovor na zvaničan akt koji je otpremljen pod oznakom "hitno"
Nedim Pobrić
26.06.2019. u 12:09
get url
text

Kabinet ministra vanjskih poslova BiH nije dobio odgovor na zvaničan akt koji je u petak pod oznakom "hitno" otpremljen Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a.

-U aktu kojim smo tražili zvaničnu informaciju iz MUP-a RS-a o slučaju privođenja švedskog državljanina u Banjoj Luci za potrebe pripreme za sastanak sa švedskom ministricom vanjskih poslova zakazanim za ponedjeljak, 24. juna, zbog kratkih rokova akt smo otpremili pod oznakom "hitno" uz jasno naznačen broj telefona i elektronsku adresu kontakt-osobe koja je u delegaciji MVPBiH u Stockholmu. Iz MUP-a RS-a nije stigao niti zvaničan akt u Ministarstvo, niti odgovor na elektronsku poštu naznačenu u aktu - navode iz MVPBiH.

Dodaju da jedino što je stiglo, ali tek u ponedjeljak, i ne kao zvaničan akt niti na adresu navedenu u aktu, jeste tek dio komunikacije MUP-a RS-a sa otpravnikom poslova Ambasade Kraljevine Švedske koja je samo proslijeđena, nepotpisana i u izuzetno neprofesionalnoj formi.

-Proslijeđena interna prepiska MUP-a RS-a sa otpravnikom poslova druge zemlje nije zvaničan akt koji može da bude korišten za pripremu sastanka - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.