open-navfaktor-logo
search
Sastanak
MVPBiH će biti uključen u pripreme za obilježavanje 27. godišnjice genocida u Srebrenici
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se u Sarajevu sa Hamdijom Fejzićem, predsjednikom Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, i Munirom Subašić, predsjednicom Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa".
08.04.2022. u 14:36
get url
text

Razgovaralo se, između ostalog, i o pripremama za obilježavanje 27. godišnjice genocida u Srebrenici. Ministarstvo vanjskih poslova BiH će, kako je istakla ministrica Turković, u punom kapacitetu sarađivati sa Organizacionim odborom, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Također, ministrica je još jednom odala priznanje i podršku predsjednici Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" Muniri Subašić na dosadašnjem radu na očuvanju sjećanja na žrtve genocida, ne samo u BiH nego i širom svijeta.

U toku razgovora, Fejzić, koji je zamjenik načelnika općine Srebrenica, govorio je o trenutnoj situaciji u Srebrenici, izazovima sa kojima se suočavaju povratnici i Organizacioni odbor te o nastojanjima lokalne zajednice da kroz projekte ekonomskog razvoja i obnove infrastrukture u ovom gradu stvori što bolje uslove za život svih stanovnika.

U ime Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula, godišnjice genocida uručena je Plaketa Ministarstvu vanjskih poslova BiH za podršku u obilježavanju 26. godišnjice genocida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.