open-navfaktor-logo
search
Bivša direktorica
Muzur odgovorila Forti: U 2018. godini u KS nije bilo redukcije vode, a od "vlade šestorke" nije bilo ni traga
Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, gostujući na N1 rekao je da građani trebaju glasati za Vladu zahvaljujući kojoj za par godina nećemo više govoriti o kašnjenju trolejbusa i tramvaja, kao što ne govorimo više o redukcijama vode jer smo ih ukinuli.
01.07.2022. u 13:16
get url
text

Ova njegova izjava izazvala je negativne reakcije, a na Facebooku se oglasila i Azra Muzur, bivša direktorica Vodovoda i kanalizacije u Sarajevu.

- Čista laž!!! Redukcija vode je našim znanjem, mojim marljivim radom, radom mojih saradnika i radnika KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo ukinuta i to u periodu dok je u Kantonu Sarajevo SDA sa koalicionim partnerima imala većinu u Skupštini Kantona i u Vladi Kantona Sarajevo, gospodin Forto je bio zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, a od "vlade šestorke" nije bilo ni traga. Znači, a to dobro znaju građani Kantona Sarajevo, redukcija vode je ukinuta dok sam ja bila na poziciji v. d. direktorice KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo, i to u periodu kraj 2017. godine, početak 2018. godine. Već u prvom kvartalu 2018. godine u Kantonu Sarajevo nije bilo redukcije (ni dnevne, ni noćne) tj. uspostavljeno je kontinuirano 24-satno vodosnabdijevanje i nastavljeno uspješno raditi na trajnoj održivosti iste. Pošteno je kititi se samo svojim perjem – napisala je na Facebooku Azra Muzur.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.