U razgovoru za AA, 40-godišnji Nugay je kazao kako je u ovim teškim danima odlučio da na sebi svojstven način, uz gitaru i pjesmu, bar malo obraduje komšije i uljepša im dan.

Brojne komšije su, nakon što su čuli prve zvuke gitare i dobre pjesme, izašli na balkone i prisustvovali ovom nesvakidašnjem koncertu koji su nagradili gromoglasnim aplauzom.

- U početku sam mislio da će im možda smetati preglasna muzika, ali na kraju smo ipak imali veoma lijep koncert. I komšije su se izgleda oduševile. Nakon ovog koncerta i iskazanog zajedništva i sloge ubijeđen sam još više da ćemo i ovo zajedno prevazići - kazao je ovaj muzičar.

FOTO: AA

Tulin Kaya, jedna od komšinica koje su uživale u koncertu, rekla je da je ovo bilo prelijepo iznenađenje za nju, ali i za sve njene komšije.

- Koncert mi se baš svidio. Ovo nam je baš dobro došlo u ovim danima. Sigurno nam je popravio raspoloženje - dodala je.

Adnan Zeki, koji je također slušao koncert, istakao je da je prvo bio iznenađen kada je čuo zvuke gitare i pjesmu, ali je kasnije uživao.

- Zbog virusa moramo ostati u našim domovima. Nekad je zaista teško, ali upravo ovakve aktivnosti ljudima poprave raspoloženje u ovim teškim danima - dodao je.