open-navfaktor-logo
search
Bizaran sudski proces
Muž tužio suprugu jer sam godinama plaća režije, mora mu vratiti 5.500 KM sa kamatama
Imao problema i sa punicom koja ga je prijavila policiji jer joj je isključio struju za zamrzivač
24.11.2018. u 10:59
get url
text

Muž Stanko iz okoline Koprivnic u Hrvatakoj tužio je suprugu Nevenu tvrdeći kako je godinama morao sam plaćati režije u kući.


Općinski sud presudio je u njegovu korist i supruzi naredio da mu vrati polovinu plaćenog iznosa od januara 2012. godine, što iznosi oko 21.000 kuna, odnosno bilizu 5.500 konvertibilnih maraka, te mu pokrije čak 16.000 kuna (oko 4.200 KM) troškova sudskog postupka, piše podravski.hr.

U ovoj bračnoj zajednici ruže ne cvjetaju odavno. Supružnici stanuju u kući koja je u suvlasništvu muža i njegove punice. Formalno su u braku, jer brakorazvodna parnica nije završena, a Stanko veli da od januara 2012. više ne konzumiraju bračnu zajednicu.

Njegova supruga je potvrdila kako je u tijeku brakorazvodna parnica, te oni i dalje žive u istoj kući s maloljetnom kćerkom. Branila se da ima daleko manju plaću, da otplaćuje stambeni kredit...

- Jede i hranu koju ja kupujem i pripremam – tvrdi supruga.

Njihovu kuću često je posjećivala i policija. U junu 2015. punica je zeta Stanka prijavila policiji jer joj je navodno isključio struju na zamrzivaču.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.