open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Mustedanagiću određen pritvor: "Golfom" pokosio Subašića i pobjegao s mjesta nesreće
Ismar Subašić (22) preminuo od teških povreda u tuzlanskom UKC-u 
23.12.2019. u 11:24
get url
text

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Amara Mustedanagića (22) iz Tuzle zbog osnovane sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

- Postoji osnovana sumnja da je Mustedanagić u ranim jutarnjim satima, oko 2,30 sati, 21. decembra na "južnoj magistrali" u Tuzli, u blizini TC Mercator, svjestan da se ne pridržava saobraćajnih pravila i dovodeći u opasnost život ljudi, upravljao vozilom "golf 5" u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača. Nije obratio pažnju na prisustvo pješaka koji nalazio na kolovozu, te je prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića nakon čega je nastavio vožnju svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je ozlijedio, a koja je nakon toga preminula u UKC-u Tuzla - saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Osumnjičenom je pritvor određen zbog bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti dokaze i uticati na svjedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Kako su naveli iz Tužilaštva, Mustedanagić je identifikovan i uhapšen u subotu.

- Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa pripadnicima OKP PU Tuzla. Tokom dosadašnjeg dijela istrage su prikupljeni brojni materijalni dokazi sa mjesta nesreće, uzete izjave određenog broja svjedoka, te su naređena određena vještačenja i istražne radnje koje su u toku. Nakon analize materijalnih dokaza će biti naređeno i vještačenje po vještaku saobraćajne struke. Kontinuirano i intenzivno se radi na utvrđivanju svih okolnosti koje se vezuju za ove događaje - dodaje se.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.