open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Muslimović vjeruje u Džeku: Znate li koliki je teret biti kapiten ekipe iz glavnog grada Italije?
Mnogi ljubitelji fudbala u našoj zemlji i navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine reći će, bez prevelike doze kritike, više uz željenje, da je Zlatan Muslimović mogao i trebao napraviti mnogo više u dresu Zmajeva.
15.02.2021. u 18:44
get url
text

Stasiti napadač je za naš "A" tim upisao tačno 30 nastupa u kojima je rođeni Banjalučanin postigao 12 golova.

Za seniorsku selekciju BiH Muslimović je debitovao 2006. godine kod Blaža Sliškovića, a posljednje minute u dresu sa državnim grbom odigrao je 2011. godine kod Safeta Sušića, i to u meču protiv Bjelorusije.

Muslimović je tokom reprezentativne karijere imao priliku igrati sa Edinom Džekom, a u nešto opširnijem intervjuu za portal Reprezentacija.ba prokomentarisao je situaciju kroz koju je Džeko nedavno prošao, odnosno još prolazi.

- Džekson (Edin Džeko, op.a) je među pet najboljih napadača u svijetu, možda i svih vremena ako gledamo ono što je uradio. Ali, i pored toga kod nas se pojavi neko ko će pljuvati po njemu umjesto da ga guramo jer puno ljudi je zahvaljujući upravo njemu čulo za BiH. I Miralemu Pjaniću, naravno - kazao je Muslimović, te dodao:

- Sada je aktuelna tema taj konflikt u Romi, transfer... Ja ne znam šta se tu tačno dogodilo, niti bih da ulazim u to. Nije lako ni njemu. Znate koliki je teret biti kapiten jedne ekipe, ne bilo kakve, i to još iz glavnog grada Italije? Gleda se dlaka u jajetu, šta radiš, šta pričaš, kakve grimase praviš na treningu... On se zna nositi s tim i uvjeren sam da će na ovom nivou igrati još barem dvije-tri sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.