open-navfaktor-logo
search
SAD
Muslimani za porodice žrtava terorističkog napada na sinagogu skupili više od 200.000 dolara
Brojne muslimanske organizacije i udruženja, uključujući Vijeće muslimanskih organizacija u SAD-u (USCMO) i Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR), odmah su reagovali i najoštrije osudili teroristički napad na sinagogu te pokrenuli kampanju pomoći porodicama stradalih
31.10.2018. u 21:27
get url
text

Muslimani u Sjedinjenim Američkim Državama do srijede su prikupili više od 200.000 dolara za porodice žrtava terorističkog napada na sinagogu u Pittsburghu, izvedenog u subotu.

Brojne muslimanske organizacije i udruženja, uključujući Vijeće muslimanskih organizacija u SAD-u (USCMO) i Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR), odmah su reagovali i najoštrije osudili teroristički napad na sinagogu te pokrenuli kampanju pomoći porodicama stradalih.

- Porodicama stradalih izražavamo najdublje saučešće. Želimo istaknuti kako su u našim mislima i molitvama ranjeni, kao i jevrejska zajednica koja je potresena ovom potresnom viješću - istaknuto je u saopćenju USCMO-a.

Safdar Khwaja, iz CAIR-a, napad je nazvao kukavičkim te dodao da je napad na bogomolju, koju su posjećivali više puta, krajnje uznemirujući i zastrašujući.

Brojni muslimani u SAD-u su također pokrenuli i humanitarnu kampanju pod nazivom ”Muslimani se ujedinjuju za žrtve napada na sinagogu u Pittsburgu”, čiji je cilj prikupiti novac za porodice smrtno stradalih i ranjenih.

Sredstva od 25.000 dolara, koja su bila početni cilj, prikupljena su za samo šest sati, a do srijede je prikupljeno 214.000 dolara. Akcija će trajati još šest dana.

U terorističkom napadu koji je američki državljanin Robert Bowers (46) izveo u Pittsburgu, poginulo je 11 osoba, a šest je ranjeno. Među ranjenima su četiri policajca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.