open-navfaktor-logo
search
Tuča u Sarajevu
Muškarca "smjestio" na Neurohirugiju: Zatraženo pritvaranje Aldina Kahrimana
Kahriman, koji je ranije hapšen zbog međunarodnog organizovanja lanca prostitucije,  u Boljakovom Potoku pretukao R. A. i Č. H.
19.10.2018. u 22:19
get url
text

Sarajevsko tužilaštvo zatražilo je danas od Općinskog suda u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor Aldinu Kahrimanu (39) iz Sarajeva koji se sumnjiči da je sinoć brutalno pretukao R. A. (38) iz Sarajeva u sukobu do kojeg je došlo u sarajevskom naselju Boljakov Potok.

Pritvor je Kahrimanu predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i omesti istragu i zbog opasnosti od ponavaljanja krivičnog djela, potvrđeno je za Faktor.

Tuča je izbila petnaestak minuta poslije ponoći u ulici Smaila Šikala, a potukli su se Kahriman s jedne te R.A. i Č. H. s druge strane. Sve je odmah prijavljeno policiji, a nakon dolaska patrole na mjesto događaja,  R.A. završio je na Neurohirugiji Kliničkog centra u Sarajevu zbog povreda opasnih po život  dok je lakše povrede zadobio i Č.H. U tuči je lakše povrijeđen i sam Kahriman.

Kahriman je ubrzo potom uhapšen kao i Č. H. koji se sumnjiči da je Kahrimanu u tuči nanio lakše povrede. On je nakon saslušanja pušten na slobodu. 

Kahriman je inače od ranije itekako poznat policiji, a privođen je u velikoj akciji kodnog naziva "Twins" koja je provedena u novembru 2016. godine u našoj zemlji, Hrvatskoj, Njemačkoj i Austriji a zbog organizovanog podvođenja djevojaka iz BiH u inostranstvu. Priveden je zajedno sa  Almirom Hadžiahmetovićem,  Dajanom Nikolić i Alenom Hodžićem sa kojima je djevojke iz BiH i Hrvatske  na prevaru odvodio u Njemačku i Austriju gdje su ih tjerali da se bave prostitucijom i na njima zarađivali ogroman novac.

Kriminalci su  seksualne usluge svojih žrtva nudili i na internet sajtu "njnjnj.kaufmich.com /kupi me" gdje su otvarali profile djevojkama. Na tim profilima djevojke su opisivane, postavljane su njihove fotografije, te navođene njihove navodne seksualne sklonosti, godište, cijena seksualne usluge kao način i mjesto kontakta. 

Ukoliko bi djevojke , istraga je pokazala, odbile da pruže neku seksualnu uslugu ili ne zarade dovoljno novca njihovi makroi bi ih surovo kažnjavali.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.