open-navfaktor-logo
search
Drama u Hrvatskoj
Muškarac u Petrinji htio ubiti mladića, s pištoljima ga tražio po cijelom gradu
Njegovu potragu petrinjskim ulicama prekinuli su policajci, koji su ga zaustavili i uhapsili te mu oduzeli pištolje, kao i nož koji je pronađen u ugostiteljskom objektu
27.05.2019. u 14:10
get url
text

Petrinjska policija prijavila je za pokušaj ubistva 56-godišnjaka koji se prošle sedmice sukobio s 20-godišnjim mladićem, a potom ga napao nožem i s repetiranim pištoljem tražio po petrinjskim ulicama gdje je uhapšen.

Policija 56-godišnjaka tereti da je u četvrtak, 23. maja oko 20.30 sati, u ugostiteljskom objektu u ulici Augusta Šenoe u Petrinji, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s 20-godišnjakom otišao do svog automobila, uzeo nož, te se vratio natrag i mladiću zadao dvije ubodne rane u predjelu leđa i jednu ubodnu ranu šake.

Uprkos zadobijenim povredama, mladić je savladao napadača i uzeo mu nož, a ovaj je izašao i odvezao se autom. Međutim, ubrzo se vratio i to s dva pištolja za koja ima dozvolu. Jedan od njih je repetirao i stavio metak u ležište cijevi, s namjerom da 20-godišnjaka ubije, ali kako ga u lokalu više nije našao, autom ga je krenuo tražiti po Petrinji.

Njegovu potragu petrinjskim ulicama prekinuli su policajci, koji su ga zaustavili i uhapsili te mu oduzeli pištolje, kao i nož koji je pronađen u ugostiteljskom objektu.

Povrijeđenom 20-godišnjaku, kojemu je utvrđeno 0,64 promila alkohola, u sisačkoj Općoj bolnici utvrđene su teške tjelesne povrede, a i osumnjičeni 56-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,49 promila, u ovom događaju lakše je povrijeđen.

Nakon kriminalističke obrade 56-godišnjak je, uz krivičnu prijavu zbog ubistva u pokušaju, predan pritvorskom nadzorniku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.