Poziv iz Njemačke

Muškarac prijetio da će raznijeti Tužilaštvo BiH i VSTV

Objavljeno: 23.05.2019. u 19:57

Državnoj agenciji za istrage i zaštitu naređeno je da se izvrše provjere i identifikacija telefonskog broja sa kojeg su upućene prijetnje i osobe koja je prijetnje uputila

Dana 23.05. oko 15:25 sati, na službeni telefonski broj Tužilaštva BiH, zaprimljen je poziv sa telefonskog broja sa područja SR Njemačke  NN muške osobe, koja je uputila prijetnje da će baciti bombu i pobiti  sve u Tužilaštvu BiH i VSTV BiH, te da će izvršiti napad na glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH, Gordanu Tadić.

Službenik Tužilaštva BiH koji je zaprimio poziv, o svemu je informisao Ured glavnog tužioca i dežurnog tužioca Tužilaštva BiH.

Nakon zaprimanja informacije, dežurni tužilac kontaktirao je dežurnog operativca u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu-SIPA, te je naređeno da se izvrše provjere i identifikacija telefonskog broja sa kojeg su upućene prijetnje i osobe koja je prijetnje uputila, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije