open-navfaktor-logo
search
Osumnjičeni uhapšen
Muškarac preminuo u SKB Mostar nakon tuče koja se krajem augusta dogodila kod Ljubuškog
Muškarac inicijala R. V. preminuo je jučer u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, nakon što su mu nanesene povrede u tuči koja se dogodila 29. augusta u mjestu Otok kod Ljubuškog 29. augusta, saopćio je MUP Zapadnohercegovačkog kantona.
08.09.2022. u 11:25
get url
text

Policajci MUP-a ZHK su uhapsili Z. M te ga ispitali u svojstu osumnjičenog zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom.

On će danas biti predat Kantonalnom tužilaštvu ZHK na daljnje postupanje, a policijski službenici PU Ljubuški će uputiti Kantonalnom tužilaštvu dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv Z.M.  

Iz MUP-a ZHK danas su saopćili da je 29. augusta u 22.30 sati Policijska uprava Ljubuški obaviještena je da je u mjestu Otok došlo do tuče između R. V. (49). i Z. M. (34). Policajci su odmah po zaprimanju prijave izišli na mjesto događaja te su zatekli navedene osobe. Potom je R. V. zbog povreda prevezen u Dom zdravlja Ljubuški, a nakon ukazane ljekarske pomoći je vozilom Hitne pomoći prevezen u SKB Mostar na daljnje liječenje. Z. M. je uhapšen i smješten u prostorije za zadržavanje.

Naredni dan, 30. augusta, u jutarnjim satima, PU Ljubuški je od SKB Mostar obaviještena da je R. V. zadobio teške povrede, nakon čega su policajci PU Ljubuški o svemu izvijestili Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu, te ispitali Z. M. i protiv njega uputili izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Širokom Brijegu, navodi se u izvještaju MUP-a ZHK.

Nakon što je R. V. preminuo Z. M. je opet uhapšen i ispitan te će Kantonalnom tužilaštvu protiv njega biti upućena dopuna izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.            

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.