open-navfaktor-logo
search
Mjesto Ždrimci
Muškarac poginuo, drugi teško ranjen: Policija istražuje eksploziju u kući u Gornjem Vakufu
Pripadnici krim-policije MUP-a Srednjobosanskog kantona istražuju eksploziju koja se dogodila u noći sa petka na subotu u Gornje Vakufu, a u kojoj je jedna osoba poginula, dok je druga zadobila teške povrede, potvrđeno je iz MUP-a SBK. 
29.03.2020. u 16:31
get url
text

Kako je za Faktor danas kazao glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić, eksplozija se dogodila u mjestu Ždrimci, a Policijskoj stanici Gornji Vakuf prijavljena je oko 23.30 sati. 

- Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je do aktiviranja eksplozivne naprave došlo u porodičnoj kući, te da su teže povrijeđene dvije osobe. Radi se o S. T. (1983) i S. K. (1977), obojica iz Gornjeg Vakufa. Oni su nakon ukazivanja prve pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf, prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik, odakle su zbog težine povreda upućeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je S. K., nažalost, preminuo - kazao je Hodžić. 

Zasad nije poznato da li je do aktiviranja naprave došlo slučajno ili namjerno, a ono što je dosad isključeno je da se radi o napadu eventualno treće osobe. 

Danas će biti obavljena obdukcija tijela stradalog, a Kantonalno tužilaštvo u Travniku naložilo je i druge istražne radnje i vještačenja.

Istragu provode pripadnici Odjela krim-policije PU Bugojno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.