open-navfaktor-logo
search
Traga se za razbojnicima
Muškarac opljačkan u stanu na Koševu: Upali u stan, vezali ga, tukli i drogirali se
Policija u Sarajevu traga za četiri zasad neidentifikovane osobe koje su sinoć upale u stan na Koševu, gdje su vezali i maltretirali muškarca, nakon čega su ga opljačkali i pobjegli. 
21.02.2022. u 10:39
get url
text
FOTO: Foto: Faktor

Kako je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, Drugoj policijskoj upravi oko 19 sati prijavljeno je razbojništvo nad E. D. u stanu u ulici Muhameda Hadžijahića.

Kako je navedeno u prijavi, maskirane osobe su, uz upotrebu fizičke snage i peper spreja od E. D. ukrali torbicu sa novcem, dokumentima i ključevima, nanijevši mu pritom lakše povrede, nakon čega su se udaljili. 

Kako se nezvanično moglo čuti, policiju su pozvale komšije, koje su čule da neko doziva pomoć.

Muškarac je pronađen vezan, a policajcima je ispričao da su ga nepoznate osobe vezale i tukle, te da su se drogirale u stanu. Navodno je u stanu pronađena i određena količina droge, za koju se utvrđuje čija je. 

- Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je zbrinut u KCUS-u. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca - naveli su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.