open-navfaktor-logo
search
Utvrđen identitet
Muškarac koji se bacio pod kamion i dalje u kritičnom stanju
Nakon što se, kako su ispričali očevici događaja, muškarac bacio pod kamion, prvi mu je u pomoć pritekao medicinar iz Vogošće Faruk Turković
11.10.2018. u 08:59
get url
text

Muškarac koji se jučer bacio pod kamion u sarajevskom naselju Hotonj još je u kritičnom stanju, potvrđeno je za Faktor u sarajevskoj policiji.

Mlađi muškarac koji je jučer zadobio teške tjelesne povrede opasne po život identifikovan je, a radi se o E. T. Kako saznajemo, njega su prepoznali rođaci nakon apela sarajevske policije za pomoć u utvrđivanju njegovog identiteta.

Nesreća se dogodila jučer oko 12.35 sati. Nakon što se, kako su ispričali očevici događaja, muškarac bacio pod kamion, prvi mu je u pomoć pritekao medicinar iz Vogošće Faruk Turković.

Kako je ispričao za Faktor, na putu do posla on je primijetio da automobili naglo usporavaju. 

-Kada sam bolje pogledao, 50-ak metara ispred, vidio sam zaustavljen kamion i tijelo na cesti. Odmah sam izašao iz vozila i trčeći došao na mjesto nesreće, kako bih pomogao nepomičnom muškarcu, koji naizgled nije davao znake života - ispričao je za Faktor. 

Dodao je da su vozač kamiona i još nekoliko očevidaca već pozvali Hitnu pomoć i policiju.

-Ja sam prišao unesrećenom i pratio vitalne parametre, sve do dolaska Hitne pomoći koja je za samo par minuta bila na mjestu nesreće, a zatim sam pomogao timu Hitne pomoći, koji je brzo i profesionalno pružio prvu pomoć i prevezao pacijenta do KUM-a - kazao je Turković.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici MUP-a KS, a saobraćaj na ovoj dionici za to vrijeme je bio obustavljen. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.