open-navfaktor-logo
search
Livno
Muškarac koji je pronađen mrtav u vozilu počinio samoubistvo
Prema dosad prikupljenim relevantnim materijalnim tragovima, utvrđeno je da u konkretnom slučaju ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno bilo koje krivično djelo
13.05.2019. u 15:13
get url
text
get url
text

Policija je u nedjelju navečer pronašla tijelo muškarca u automobilu u Livnu, a uviđajem je utvrđeno da je riječ o M. D., rođenom 1965. godine te da se ubio vatrenim oružjem.

Prema dosad prikupljenim relevantnim materijalnim tragovima, utvrđeno je da u konkretnom slučaju ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno bilo koje krivično djelo već da se radi o samoubistvu izvršenom pucanjem iz vatrenog oružja, koje je pronađeno u vozilu M. D., saznaje se iz Kantonalnog tužilaštva u Livnu.

Podsjećamo, u noći 12. maja, oko 23.15 sati MUP Livanjskog kantona obavijestio je dežurnog tužioca da je na parking prostoru u Ulici Stjepana II Kotromanića u Livnu (u blizini zgrade Vlade Livanjskog kantona) u putničkom vozilu marke "mercedes", njemačkih registarskih oznaka pronađeno beživotno tijelo nepoznatog muškarca.

Tokom današnjeg dana postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva iz Livna izdat će naredbu za obdukciju s ciljem utvrđivanja tačnog uzroka smrti, a u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku naložit će se preduzimanje i drugih istražnih radnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.