open-navfaktor-logo
search
Novi Grad
Muškarac izboden u Sarajevu, policija traga za napadačem
Povrijeđeni je zadržan na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a
19.11.2019. u 12:15
get url
text

Tridesetosmogodišnji N. Š. iz Sarajeva zadobio je teške i po život opasne povrede u tuči koja se u noći sa nedjelje na ponedjeljak dogodila u ulici X transferzala, kada ga je, zasad nepoznata osoba, oštrim predmetom ubola u grudni koš.

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, tuča, u kojoj su sa jedne strane učestvovali N. Š. i A. A. iz Sarajeva, te dvije nepoznate oosbe sa druge strane, dogodila se oko sat poslije ponoći.

- Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prevezen u sarajevski Klinički centar, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede opasne po život i na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljnjem liječenju. Uviđaj na mjestu događaja su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca - saopćeno je iz MUP-a KS.

Prema nezvaničnim informacijama, N. Š. i A. A. su policajcima koji su izašli na mjesto događaja kazali da su se sukobili s migrantima, te da je jedan od njih izbo N. Š., ali se te informacije još provjeravaju. 

Faktor, također nezvanično, saznaje da je teško povrijeđen Nermin Šandal, a sa njim je u društvu bio Alen Aleta. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.