open-navfaktor-logo
search
FUP
Muškarac iz Ilijaša uhapšen zbog uzgajanja indijske konoplje
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su na području Ilijaša uhapsili S. D. (1977) koji se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.
09.06.2021. u 14:35
get url
text

Kako su naveli iz FUP-a, u sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, kao i naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je pretresanje osoba, stanova, pratećih i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni, te su tom prilikom ronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Također je na području iste općine izvršen uviđaj na jednoj lokaciji u vezu sa kojom se dovodi osumnjičeni S. D., a na kojoj je pronađeno 17 zasada nepoznate biljke dužine do 25 cm, koji asociraju na cannabis sativu L (indijska konolja) a koje su krim - tehnički dokumentovane i uklonjene sa navedene lokacije.

Osumnjičeni S. D. je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv njega biti dostavljen nadležnom Tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.