open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Muškarac i žena uhapšeni zbog razbojništva: Upali u stan 71-godišnje žene, nanijeli joj povrede opasne po život
Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su muškarca i ženu iz Tešnja zbog razbojništva nad 71-godišnjakinjom, koja je brutalno napadnuta u svom stanu u Tešnju, prilikom čega je zadobila teške povrede opasne po život.
04.11.2021. u 15:47
get url
text

Razbojništvo se dogodilo 10. septembra u tešanjskom naselju Krndija, kada je tada još nepoznati izvršilac nenasilnim putem ušao u stan D. F. (1950), nakon čega ju je fizički napao u hodniku i nanio joj teške povrede glave usljed kojih je izgubila svijest.

Potom je u stanu izvršio premetačinu, te pronašao i ukrao novac, zlato i druge vrijedne premete.

Radeći na rasvjetljavanju ovog slučaja, pripadnici PS Tešanj su, nakon obavljenog uviđaja, saslušali više osoba sa područja Tešnja i Doboja. Osim toga, na osnovu naredbi kantonalnog suda u Zenici izizeli su snimke videonadzora sa šireg područja mjesta događaja, te poduzeli druge istražne radnje, što je rezultiralo saznanjima da se u vezu s ovim događajem može dovesti D. M. (1997) iz Tešnja.

FOTO: MUP ZDK

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo prilikom kojeg je teže povrijeđena jedna osoba, a za koje je predviđena kazna od najmanje pet godina tatvora.

Također, zbog sumnje da je saučesnik u ovom krivičnom djelu uhapšena je i 35-godišnja J. Č. iz Tešnja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.