open-navfaktor-logo
search
Razvio bot
Musk ponudio tinejdžeru 5.000 dolara da prestane pratiti njegov avion
Jack Sweeney, 19-godišnjak sa Floride, odbio je ponudu Elona Muska od 5.000 dolara da izbriše svoj nalog na Twitteru koji prati milijarderov privatni avion.
31.01.2022. u 08:30
get url
text

ElonJet ima više od 150.000 pratilaca i koristi bot koji je Sweeney razvio za praćenje Muskovih letova. Zatim tvituje kada i gdje avion polijeće ili slijeće i koliko traje svako putovanje.

Ovaj brucoš je razvio desetak drugih naloga bota koji prate putovanja vrhunskih tehnoloških titana, uključujući Billa Gatesa i Jeffa Bezosa, prenosi CNN.

Prva direktna poruka od Muska stigla je 30. novembra, prvi je izvijestio Protokol.

- Možete li ovo skinuti? - upitao je Musk Sweeneyja, dodavši da je to sigurnosni rizik.

Direktor Tesle i SpaceXa na kraju je ponudio tinejdžeru 5.000 dolara kako bi spriječio "luđake" da prate njegove letove. 

- Ne sviđa mi se ideja da me pogodi luđak - rekao je Musk.

No Sweeney je uzvratio tražeći 50.000 dolara, rekavši da bi mogao iskoristiti novac za koledž i možda Tesla (TSLA) Model 3.

Posljednja razmjena poruka bila je u srijedu, 19. januara, kada je Musk rekao da nije uredu "platiti da se ovo zatvori".

Sweeney je ponudio Musku neke tehničke savjete, govoreći milijarderu o programu za blokiranje koji bi mogao da koristi da se suprotstavi programima za praćenje letova.

- Izgleda da je prihvatio taj savjet - rekao je Sweeney, dodavši da se čini da Musk trenutno koristi program za blokiranje, ali da i dalje može pratiti Muskove letove, samo mu je malo kompliciranije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.