open-navfaktor-logo
search
Izbor gradonačelnika
Mušić: Naša stranka je isporučila Mostar HDZ-u, njihova izdaja je politički besmislena i pogubna
Povodom sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, na kojoj je za novog gradonačelnika izabran kandidat HDZ-a BiH Mario Kordić, oglasio se predsjednik Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona Edin Mušić.
16.02.2021. u 14:59
get url
text

Ocijenio je da su suzdržanošću vijećnika Naše stranke pri glasanju za novog gradonačelnika Mostara, čime su direktno omogućili pobjedu HDZ-ovog kandidata, potvrđene najcrnje sumnje koje su postojale vezano za namjere ove stranke.

- Naša stranka je ovim glasanjem potvrdila koliko je daleko spremna ići u podilaženju potrebama HDZ-a BiH, a od opravdanih kritika javnosti nisu ih spasili ni brojni izgovori koje su nudili pravdajući svoju izdaju. Možda je Naša stranka ovim činom konačno stekla status najpoželjnijeg partnera HDZ-a BiH za formiranje vlasti, ali je definitivno izgubila naklonost i one manjine birača koji su im davali povjerenje, što njihovu izdaju čini politički besmislenom, ali ipak pogubnom po interese građana Mostara - kazao je.

Zahvalio se svim strankama i njihovim vijećnicima koji su podržali dr. Zlatka Guzina, zajedničkog kandidata Koalicije za Mostar za gradonačelnika.

- Nažalost, ta podrška nije bila dovoljna, uprkos postojanju dovoljne većine vijećnika koji pripadaju probosanskohercegovačkim strankama ili onima koje se, očigledno, samo deklarišu kao takve - zaključio je Mušić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.