open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci slavili na Koševu
Musemićev City dosuo Sarajevu so na ranu
Poslije sramotnog ispadanja iz Evrope od moldavskog Milsamija bez ispaljenog metka, fudbaleri Sarajeva domaćim porazom otvorili su takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
19.07.2021. u 19:54
get url
text

Prvi put u svojoj historiji Tuzla City odnio je puni plijen s Koševa i tako Sarajevu dosuo so na ranu. Izabranici Husrefa Musemića slavili su rezultatom 2:1.

Sjajno je počeo meč za goste. U 3. minuti nakon asistencije Mešinovića prvjenac za Tuzla City postigao je Krpić. Slabo je reagirala odbrana Sarajeva uključujući i golmana Kanurića.

Sarajevo se uspjelo vratiti u meč u 35. minuti. Pogodio je Kurdić nakon odličnog centaršuta Šabanovića.

U drugom poluvremenu obje ekipe su imale svoje prilike, a meč je riješen u 80. minuti. Za pobjedu Tuzlaka pogodio je Džafić. Pogodak ide na dušu i golmanu Kanuriću, koji je nakon centaršuta Nukića otišao u prazno, a usamljeni Džafić pospremio loptu u mrežu. Sedam minuta kasnije Džafić je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U 90. minuti Fanimo je pao u šesnaestercu gostiju, igrači Sarajeva su tražili penal, a sudija Sivac koji je bio dobro postavljen nije se oglasio.

Navijači Sarajeva s pravom su nezadovoljni igrom Bordo tima, a s tribina se ponovo moglo čuti skandiranje protiv menadžmenta kluba.

{$galerijaFotografija}

Sarajevo u drugom kolu ide na gostovanje Posušju, a Tuzla City dočekuje Željezničar.

Prvo kolo bit će kompletirano utakmicom Velež - Posušje od 20 sati.

20210719180351_IMG_9023_edit_375803011921.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.