open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Musemića ne interesuje duel u Mostaru, fokusiran je na svoj tim
Utakmicu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" počinje u 17 sati, a Husref Musemić zna da u goste stiže ekipa koja prima, ali i postiže malo golova
19.10.2018. u 11:19
get url
text

Fudbaleri Sarajeva, lider Premijer lige Bosne i Hercegovine, u prvom susretu poslije reprezentativne pauze na Koševu će ugostiti tuzlansku Slobodu.

Utakmicu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" počinje u 17 sati, a Husref Musemić zna da u goste stiže ekipa koja prima malo golova.

- Nadam se da smo na pravi način iskoristili pauzu, da smo se osvježili i odmorili. Imamo puno veći fond igrača na raspolaganju. Sloboda ekipa koja u posljednje vrijeme igra dobro, čvrsto i agresivno, primaju malo golova, daju malo golova, igraju na rezultat, ali mi ako budemo na našem nivou ne bi trebali imati probleme. Vidjet ćemo koja će ekipa početi utakmicu. To je najmanje bitno, bitno je da pobijedimo. Pozivam navijače da nam pomognu, jer po mom mišljenju su oni pobijedili utakmicu sa Radnikom i bez njih to ne bi bilo tako - kazao je trenera Sarajeva, a potom je prokomentarisao i rad na reprezentativnoj pauzi:

- Prvo smo imali tri dana slobodno, igračima je bio potreban odmor. Cilj nam je bio da osposobimo povrijeđene igrače i u svemu tome smo nešto uradili.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo osvrnuo se i na derbi koji u Mostaru igraju Zrinjski i Željezničar.

- Jako puno je do kraja prvenstva. Nama je najbitnije da mi pobijedimo, a šta će se dalje dešavati to ne znamo. Šta bi to za nas najbolje bilo, ne zna niko. Ne opterećujemo se time šta će biti u Mostaru, opterećujemo se time kako ćemo mi odigrati - rekao je Musemić te naglasio kako je Amer Dupovac jedini upitan za meč sa Slobodom.

Fudbaler Sarajeva Anel Hebibović istakao je kako je najvažnije da su se svi igrači oporavili.

- Šef je naglasio da je najbitnije da smo se svi oporavili. Na nama je da pristupimo maksimalno ozbiljno utakmici, da odradimo onako kako smo radili prije pauze i nadam se da neće biti problema - naglasio je Hebibović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.