Uprava FK Sarajevo u ponedjeljak je smijenila Husrefa Musemića, trenera koji je prošle sezone donio prvu duplu krunu u historiji kluba sa Koševa.

U razgovoru za Hayat trofejni trener otkrio je da je njegova smjena duže vremena pripremana, a da Senad Jahić, predsjednik Upravnog odbora, zna zašto je to tako.

- Dugo vremena gospodin Jahić nešto pokušava, dovodi, mijenja… Ne znam šta je zaista želio. Ovo što je Sarajevo osvojilo bodova u proteklih pet mjeseci, veći je uspjeh nego osvojena titula. Imali smo jako puno problema i rješavali smo ih u hodu. Borimo se. Ko zna šta će biti do kraja prvenstva?! Oni su htjeli da se mene riješe na svaki način. Samo produženje moga ugovora je dugo trajalo. Ne znam šta su njihovi interesi. Oni su dobili povjerenje da vode klub i njihova odluka će biti ispoštovana - kazao je Musemić za Hayat, odgovorivši i kakvu saradnju je imao sa direktoricom Sabrinom Buljubašić:

- Sa svima sam u korektnim odnosima. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Znao sam da gospodin Jahić pokušava sa nekim ljudima oko sebe da me smijene, razriješe na bilo koji način. Oni će vjerovatno imati odgovornost prema nekome.