open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Musemić zahvalio navijačima, Vukas imao zamjerki na prvo poluvrijeme
Sarajevo u 2. kolu narednog vikenda gostuju kod Čelika, dok Zrinjski u gradskom derbiju dočekuje Velež
21.07.2019. u 21:47
get url
text

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Zrinjski sa 1:0 u derbi susretu 1. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Aktualni prvak do prvih bodova u novoj sezoni stigao je pogotkom Benjamina Tatara u 46. minuti.

Trener Sarajeva Husref Musemić nakon susreta čestitao je svojim igračima na velikoj pobjedi.

- Znali smo šta nas očekuje, jer smo bili umorni i istrošeni nakon Celtica i puta u Škotsku. Bili smo maksimalno borbeni.  Morali smo se braniti, jer smo pali fizički, ali najbitniji je trijumf. Hvala navijačima koji su nas bodrili i koji su nam dali podršku i kada smo pali - kazao je Musemić, dodavši:

-Znali smo da ne možemo igrati na posjed lopte protiv Zrinjskog, pustili smo im loptu svjesno i najbitnije da se ovako završilo po nas. Pred nama je sedam dana da se igrači osvježe i da nam se možda neki povrijeđeni vrate u tim. 

Trener Zrinjskog Hari Vukas čestitao je Sarajevu zasluženu pobjedu, a svojim igračima je zamjerio što "nisu odigrali dovoljno hrabro kako bi iskoristili bolje momente na utakmici". 

- Primili smo gol na početku drugog poluvremena, ne mogu reći da nas je on presjekao, jer smo i dalje igrali svoju igru. Ipak, nismo bili oni pravi, iako smo imali posjed, ali bilo je to sporo. Sarajevo se kvalitetno branilo i taj jedan gol je odlučio utakmicu. Trebali smo biti hrabriji, učinkovitiji i iskoristiti rezerviranost Sarajeva u prvom poluvremenu - rekao je Vukas. 

Fudbaleri Sarajeva u 2. kolu narednog vikenda gostuju u Zenici protiv Čelika, dok Zrinjski u gradskom derbiju dočekuje Velež.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.