open-navfaktor-logo
search
U svom stilu
Musemić: Vaše je pravo da mislite, moje je pravo da odlučujem i za to odgovaram
Tuzla City poslije poraza od Mladosti i eliminacije u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine želi prekinuti seriju nešto lošijih rezultata.
23.04.2021. u 15:03
get url
text

Tim Husrefa Musemića u nedjelju dočekuje Radnik.

- Želimo pokazati da imamo kvalitet, fudbalski i mentalni, da se vratimo poslije dva poraza. I Radnik ima svoje ambicije. Promijenili su trenera, gledao sam utakmicu protiv Željezničara, gdje su odigrali drugo poluvrijeme jako kvalitetno i zasluženo izjednačili. Trebat će nam napora i truda da dođemo do pobjede, ali mislim da imamo snage da se vratimo - kazao je šef struke Tuzlaka.

Musemić je dodao da na raspolaganju ima sve igrače, odnosno da Tuzla City nema povrijeđenih i kartoniranih. Tuzla City je velike nade za plasman u Evropu polagao u Kup BiH, ali poslije eliminacije od Sarajeva jedina šansa ostaje borba kroz prvenstvo.

- Nismo kalkulisali prije, ne kalkulišemo ni sada. Imali smo seriju dobrih rezultata, a svakoj seriji dođe kraj. Sad imamo dva poraza, koja su na svoj način teška. To je fuddbal i sad ćemo vidjeti imamo li snage da što prije izađemo iz toga. Koliko ćemo od sedam utakmica osvojiti bodova, to vam niko ne može reći. Fudbal je interesantan i nepredvidiv - rekao je Musemić.

Na konstataciju novinara da "neki igrači u dvije prethodne utakmice nisu pokazali da su na nivou i da možda nisu zaslužili dres Cityja", Musemić je kazao da će sastav praviti na osnovu skautiranja Radnika.

- Mislim da sam dovoljno šanse pružio većini igrača. I vaše pitanje dovoljno govori. Kada je dobro, onda je sve dobro. Kada izgubimo dvije utakmice, onda postavljate takva pitanja. To je nešto normalno u fudbalu i sportu, pogotovo na ovim prostorima. Vjerovatno to ne biste pitali da smo napravili bolji rezultat, što smo mi i željeli. Jako se puno bavim ovim poslom i na to sam navikao. Vaše je pravo da mislite da neko nije zaslužio, a moje je pravo da odlučim ko će da igra i za to odgovaram - poručio je Musemić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.