open-navfaktor-logo
search
Duel starih rivala
Musemić ulogu favorita prepustio Željezničaru, Gavrić hvalio derbi
Osim što u derbi ulaze kao dva prvoplasirana tima, Sarajevo i Željezničar jedine su neporažene ekipe u dosadašnji šest kola PLBiH
30.08.2019. u 11:10
get url
text

Prvi ovosezonski gradski derbi Željezničar i Sarajevo, dva trenutno prvoplasirana tima Premijer lige, igraju sutra na stadionu Grbavica sa početkom od 20 sati.

Nakon što je Sarajevo remiziralo u zaostalom susretu 4. kola na gostovanju kod Širokog Brijega, prvak ima dva boda prednosti u odnosu na ljutog gradskog rivala.

- Teško je nešto novo reći kada je riječ o derbiju. Ono što je sigurno je da će ambijent biti dobar. Noćni termin će doprinijeti tome. Mi smo možda malo više utakmica igrali nego Željezničar, no pokušat ćemo približno ponoviti posljednji derbi. Željezničaru prepuštamo ulogu favorita, što ne mora imati presudnu ulogu - rekao je Husref Musemić, šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Osim što u derbi ulaze kao dva prvoplasirana tima, Sarajevo i Željezničar jedine su neporažene ekipe u dosadašnjih šest kola Premijer lige.

{$galerijaFotografija}

- I jedan i drugi tim žele napraviti što bolji rezultat. To što je Željo odigrao manje utakmica u odnosu na nas ne mora biti presudno, a dobro je što mi imamo bolju situaciju što se tiče igračnog kadra nego što je to bio slučaj pred utakmicu sa Širokim Brijegom - poručio je Musemić, te dodao:

- Željezničar je sasvim drugi tim u odnosu na proljetni dio prošle sezone. Njihova utakmica sa Širokim govori da su u usponu forme. Prepuštamo im ulogu favorita. Ipak, evidentno je da mi ne igramo na nivou kako smo igrali u drugom dijelu prošle sezone. Imali smo dosta problema sa povredama, ali ja se nadam da ćemo nakon pauze igrati približno kao proljetos.

Musemić se osvrnuo i na trenutnu formu Plavih...

- Oni će sigurno biti silno motivisani. Željo postiže, ali i prima mnogo golova u posljednjim utakmicama, a puno su kvalitetniji u odnosu na proljeće. Krpić, Veselinović, Ramović, Ermin Zec... Sve su to kvalitetni igrači - naglasio je Musemić.

Nebojši Gavriću sutrašnji derbi bit će prvi u karijeri.

- Uz dužno poštovanje prema svim ostalim klubovima mislim da je derbi najveća bh. utakmica. Derbi je nešto čime grad treba da se ponosi - kazao je veznjak Sarajeva Nebošja Gavrić, te uputio poziv navijačima da ih podrže u što većem broju.

Duel Željezničara i Sarajeva, 119. po redu, počinje sutra u 20 sati na stadionu Grbavica u direktan prijenos na MojaTV.

Press FK Sarajevo 30.08.2019
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.