open-navfaktor-logo
search
Trener Bordo tima
Musemić: Sarajevo mora odigrati bolje nego u Tuzli
Voljni momenat i sve mora biti na dobrom nivou, ako želimo nastaviti niz pobjeda i moramo puno toga bolje uraditi nego protiv Slobode, kazao je Musemić
01.11.2019. u 10:59
get url
text

Lideri Premijer lige Bosne i Hercegovine poslije 14. kola, fudbaleri Sarajeva, u jednom od najzanimljiviji mečeva 15. runde domaćeg šampionata na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti će Široki Brijeg.

U prošlom kolu Bordo tim je remizirao na Tušnju sa Slobodom, a Husref Musemić je poručio kako ima želju da njegovi izabranici odigraju jednu kvalitetnu partiju.

- Mi želimo odigrati utakmicu za kojom nećemo žaliti bez obzira na njen ishod. Moramo učiniti sve kako bi došli do željenog cilja. Široki ima dobrih igrača u ofanzivi. To je ekipa koja ima svoj kvalitet i koja može napraviti probleme. Imamo tri igrača više nego protiv Slobode, a to su Velkoski, Đokanović i Hebibović. Situacija je malo bolja, ali Sarajevo mora odigrati bolje nego u Tuzli. Voljni momenat i sve mora biti na dobrom nivou, ako želimo nastaviti niz pobjeda i moramo puno toga bolje uraditi nego protiv Slobode - kazao je Musemić.

Iskusni strateg Sarajeva najavio je kako će od prve minute zaigrati Anel Hebibović kojem je smanjena kazna.

- Hebibović će igrati, bio je u kontinuitetu treninga. Stanojević se vratio, Oremuš je tu, Velkoski, ali treba vremena i utakmica da dođu do optimalne forme i koristit ćemo ih kako nam budu trebali. Bitno je imati igrače na klupi koji mogu unijeti nešto novo. U svakom slučaju njihovo prisustvo mnogo znači. Igramo s Radnikom, pa ide pauza i imamo jako teške četiri utakmice i morat ćemo puno bolje igrati nego što je bilo u Tuzli. Nemamo situaciju da igramo u ritmu subota-srijeda, što je dobro.

Musemić tvrdi kako je PLBiH ove sezone dosta kvalitetnija, a obrazložio je i zbog čega.

- Povratkom Borca i Veleža liga je kvalitetnija i nema izrazitih favorita. Kada je Sarajevo u pitanju, svi su motivisani. To je jedan od razloga što nismo efikasni, ali čisto sumnjam da ćemo ponoviti ono od prošle sezone - rekao je strateg Bordo tima.

Srbijanski veznjak Miloš Stanojević vratio se u tim poslije dužeg odsustva zbog povrede oka.

- Nemam ništa za dodati, moramo izaći na teren i dati sto posto i biti pravi. Znamo koliko utakmica zna biti zahtjevna i teška i koliko navijači priželjkuju bodove. Naše je da izađemo na teren, navijači popune tribine i dođemo do pobjede - poručio je Stanojević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.