open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Musemić pred Velež: Favoriti smo, ne bježimo od toga
Šef stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić kaže kako je dobro za domaći fudbal što se mostarski klub vratio u elitni rang
23.08.2019. u 10:21
get url
text

Fudbaleri Sarajeva će u susretu 6. kola Premijer lige BiH na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti Velež.

Poslije pet odigranih kola aktuelni prvaci nalaze se na drugoj poziciji s bodom manje od vodećeg Željezničara, ali i s utakmicom manje u odnosu na Plave.

Šef stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić kaže kako je dobro za domaći fudbal što se mostarski klub vratio u elitni rang.

- Duel starih rivala, što je lijepo i što je dobro za naš fudbal. Želimo osvojiti tri boda, Velež je sasvim drugi tim sa novim trenerom i nova tri ili četiri igrača i to su pokazali u prethodna dva kola. Vjerovatno su dobili samopouzdanje, mi ulazimo kao favoriti i od toga ne bježimo. Očekuju nas tri teške utakmice u kratkom roku, ali smo navikli na to. Hodžić se vratio i neće biti u konkurenciji. Ostali su tu - rekao je Musemić i nastavio:

- Vidjet ćemo da li se ekipa osvježila iako to nije nimalo lako. Vrijeme nas ne mazi jer je pretoplo, ali najbitnije nam je da su igrači koji su bili roviti sada okej i da će dati svoj doprinos sutra na utakmici. Poznavajući njihovog trenera on je preferira da se nadmeće i gdje god je do sada radio tako je bilo i mislim da će biti tako i sutra. Rekao sam već da su drugačija ekipa nego na početku sezone. Mi smo ekipa koja se nameće, koja želi stvarati šanse i možemo očekivati utakmicu sa puno golova i puno šansi.

Sarajevo će u sedam dana odigrati tri utakmice.

- Znate da nas čekaju tri utakmice u sedam dana i morat ćemo nekoga odmoriti, osvježiti, možda sutra igra u srijedu ne, ali s obzirom na igrački kadar i igrače koji nisu u konkurenciji, morat ćemo malo mijenjati. Sutra će biti možda jedna ili dvije izmjene - najavio je trener Sarajeva.

Stoper Bordo tima Darko Lazić svjestan je da utakmica neće biti lagana.

- Oočekuje nas još jedna naporna utakmica u kratkom periodu. Mi smo favoriti, ulazimo tako u utakmicu i želimo tri boda - rekao je defanzivac bh. prvaka.

Utakmica između Sarajeva i Veleža igra se sutra od 18 sati uz direktan prijenos na MojaTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.