open-navfaktor-logo
search
Pred duel sa Željom
Musemić hvalio Grbavicu: Svaki igrač bi poželio da igra na tom stadionu
Najzanimljiviji među mečevima osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine koji se igraju u srijedu 27. oktobra svakako će biti duel Željezničara i Tuzla Cityja na Grbavici.
25.10.2021. u 18:41
get url
text

U nedavnom prvenstvenom okršaju Plavi su s 2:1 bili bolji od izabranika Husrefa Musemića i tako im se revanširali za poraz sa početka sezone.

VEZANI TEKST - FSBiH odredio arbitre: Gigović sudi duel Leotara i Borca

- Prije nekoliko dana smo izgubili prvenstvenu utakmcu. To ne znači da sada ne možemo odigrati bolje i neke stvari koje nisu bile dobre iz prve utakmice popraviti u ovoj sljedećoj - rekao je Musemić u izjavi za zvaničnu Facebook stranicu tuzlanskog kluba.

Nakon remija u 14. kolu PLBiH u kojem su njegovi izabranici odigrali 1:1 na Tušnju protiv Borca, Musemić nije bio zadovoljan suđenjem. Ipak, na Grbavici očekuje bolje uvjete za igru, makar kada je riječ o stadion i terenu.

- Sigurno da i mi i Željezničar imamo ambicije da idemo dalje. Vidjet ćemo ko će biti sretniji i spretniji. Očekujem korektnu utakmicu kao što je bila u prvenstvu. Imat ćemo sve uvjete za igru, misleći na teren i stadion koji je pravi fudbalski. Svaki igrač bi poželio da igra na tom stadionu - poručio je Musemić.

Utakmica Željezničar - Tuzla City igra se u srijedu s početkom u 16.30 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport. Pravdu na ovom meču dijelit će Sabrija Topalović iz Zenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.