Fudbaleri Sarajeva u pretposljednjem kolu prvog dijela sezone u BH Telecom Premijer ligi u nedjelju na Koševu dočekuju ekipu Zvijezde 09.

Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je da je njegova ekipa dvosedmičnu pauzu u prvenstvu dobro iskoristila.

- Osvježili smo i odmorili igrače, ali i dosta dobro radili. Imao dobru atmosferu pred ovu utakmicu. Igramo protiv ekipe koja ima pet uzastopnih pobjeda i sigurno je to ekipa koja ima kvalitet. Očekuje nas jako zahtjevna utakmica. Oni nemaju šta izgubiti, mi jesmo favoriti i prihvatamo tu ulogu. Za to imamo i snage i kvaliteta, uz maksimalan respekt i poštovanje prema Zvijezdi i njihovim posljednjim rezultatima. Želimo osvojiti bodove i iskoristiti ovu priliku koja nam se ukazala, želimo otići na zimsku pauzu u još boljem raspoleženju nego što je to sada - kazao je Musemić.

On je dodao da za predstojeći susret neće moći da računa na Adukora, zbog žutih kartona, i bolesnog Šofranca, dok je pod znakom pitanja nastup Šabanovića, koji se sa reprezentativnog okupljanja vratio s bolovima u loži.

Prvotimac Nihad Mujakić također je izjavio da je Sarajevo favorit protiv Zvijezde.

- Lider smo na tabeli, ali to ništa ne mora da znači na terenu. Zvijezda ima pet pobjeda zaredom, uključujući one nad Zrinjskim i Željezničarom. Imamo reprekta prema njima, ali ako budemo pravi mislim da ne bi trebalo biti problema - smatra Mujakić.

Susret će se igrati u nedjelju na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 15 sati.