open-navfaktor-logo
search
Hvala Netsima
Musa stigao u Sarajevo: Bh. košarkaš za mjesec dobio sedam kilograma
Džanan Musa danas je stigao u Sarajevo gdje će se priključiti košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na pripremama za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Češke
07.09.2018. u 15:36
get url
text

- Uvijek sam se rado odazivao reprezentaciji. Žao mi je što Duško Vujošević više nije sa nama. Ovim putem mu želim sve najbolje i brz oporavak. Sigurno da je i Jasmin Repeša izuzetno ozbiljan stručnjak i vjerujem da će reprezentaciju nastaviti razvijati u istom pravcu - kazao je košarkaš Brooklyn Netsa.

- U odnosu na neke ranije cikluse, ovoga puta smo jači za Jusufa Nurkića i tako da vjerujem da ćemo u utakmicama protiv Finske i Češke nastupiti u najjačem sastavu - dodao je Musa.

Musa nije stigao sam iz Sjedinjenih Američkih Država, a u pratnji s njim stigli su kondicioni trener i Pablo Prigioni, koji je jedan od pomoćnih trenera u stručnom štabu Booklyn Netsa.

- Moram naglasiti i posebno se zahvaliti mojim Brooklyn Netsima što su mi dozvolili dolazak na okupljanje. Sa mnom su stigli kondicioni trener i pomoćni trener Pablo Prigioni, a mogu se pohvaliti da sam fizički dosta napredovao o čemu svjedoči podatak da sam u proteklih mjesec dobio sedam kilograma - kazao je Musa, te dodao:

- Iza mene je jedan period adaptacije i mogu reći da su me saigrači brzo prihvatili kao da sam tu već dvije, ili tri godine. Isto tako ja sam se maksimalno brzo navikao i adaptirao na novu sredinu i način života u Americi.

Musa je kazao da će on i njegovi saigrači nastojati da sjajnim partijama na parketu uveseljavaju sve Bosance i Hercegovce.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.