Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine tako je ostao bez ugovora samo 48 sati prije starta nove sezone jer je bio višak u rosteru kojeg je tim iz "grada automobila" prijavio za novu sezone.

VEZANI TEKST - Džanan Musa više nije igrač Detroit Pistonsa

Nekada najbolji igrač Eurobasketa za kadete 2015. godine, koji je tri godine kao 29. pick prve runde drafta izabran od Brooklyn Netsa, u narednih 48 sati bit će na listi otpuštenih igrača. Ako nijedna franšiza ne odluči da ga angažuje izvjesno je da mu slijedi povratak u Evropu.

U slučaju da se opcija ili više njih za ostanak u najjačoj ligi na svijetu, prednost da angažuje Musu imat će onaj tim sa slabijim omjerom u protekloj sezoni.

Ako ne pronađe novi klub do početka sezone (22. decembar) Musa bi mogao ostati i bez 3,6 miliona dolara, dok će mu Detroit isplatiti nešto malo više od dva miliona.

U aktuelnom ugovoru bh. reprezentativca je i klauzula za sljedeću sezonu, a ona iznosi 3.615.054 dolara, no tu je riječ o "timskoj opciji", koja će biti automatski poništena ako Musa u naredna dva ne pronađe novi angažman u NBA ligi.

Musa je tačno mjesec dana nakon što je predstavljen kao novi igrač Pistonsa ostao bez ugovora s timom koji je tri puta osvajao šampionsku titulu.