open-navfaktor-logo
search
Sat otkucava
Musa ima 48 sati da pronađe novi tim, inače bi mogao izgubiti mnogo novca
Samo dva dana prije početka nove NBA sezone Detroit Pistonsi odlučili su raskinuti ugovor s Džananom Musom.
20.12.2020. u 20:35
get url
text

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine tako je ostao bez ugovora samo 48 sati prije starta nove sezone jer je bio višak u rosteru kojeg je tim iz "grada automobila" prijavio za novu sezone.

VEZANI TEKST - Džanan Musa više nije igrač Detroit Pistonsa

Nekada najbolji igrač Eurobasketa za kadete 2015. godine, koji je tri godine kao 29. pick prve runde drafta izabran od Brooklyn Netsa, u narednih 48 sati bit će na listi otpuštenih igrača. Ako nijedna franšiza ne odluči da ga angažuje izvjesno je da mu slijedi povratak u Evropu.

U slučaju da se opcija ili više njih za ostanak u najjačoj ligi na svijetu, prednost da angažuje Musu imat će onaj tim sa slabijim omjerom u protekloj sezoni.

Ako ne pronađe novi klub do početka sezone (22. decembar) Musa bi mogao ostati i bez 3,6 miliona dolara, dok će mu Detroit isplatiti nešto malo više od dva miliona.

U aktuelnom ugovoru bh. reprezentativca je i klauzula za sljedeću sezonu, a ona iznosi 3.615.054 dolara, no tu je riječ o "timskoj opciji", koja će biti automatski poništena ako Musa u naredna dva ne pronađe novi angažman u NBA ligi.

Musa je tačno mjesec dana nakon što je predstavljen kao novi igrač Pistonsa ostao bez ugovora s timom koji je tri puta osvajao šampionsku titulu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.