open-navfaktor-logo
search
Sud u Sarajevu
Murtoviću, Adiloviću i Višnjiću, osumnjičenim za ubistvo Kenina Lukača, određen pritvor
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Asmiru Murtoviću, Seadu Adiloviću i Vedadu Višnjiću, uhapšenim zbog ubistva Kenina Lukača u sarajevskom naselju Pofalići.
25.01.2022. u 12:46
get url
text

Kako je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

{$galerijaFotografija}

Trojac je uhapšen u subotu, nakon što su se predali policiji u sarajevskom naselju Stup. 

Na teret im se stavlja ubistvo u saizvršilaštvu na bezobziran način. 

Iako su tokom saslušanja tvrdili da je ubijeni Lukač prvi na njih otvorio vatru, na jučerašnjem ročištu za pritvor se od postupajućeg tužioca Feđe Fejzagića moglo čuti da je pored Lukača pronađen pištolj, sa punim okvirom i metkom u cijevi, što znači da on nije pucao.

Podsjetimo, Adilović je prilikom hapšenja imao ustrijelnu povredu od vatrenog oružja, za koje je tvrdio da mu je nanio Lukač.

 - Postoji mogućnost i da se Adilović ranio tokom bijega jer je bio nedostupan organima gonjenja dva dana ili ga je Višnjić ranio rikošetom. Balističkim vještačenjem će se utvrditi iz kojeg je pištolja ispaljeno zrno koje su osumnjičeni izvadili iz Adilovićeve ruke, a koje je on predao policiji - rekao je jučer Fejzagić.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je pucano iz dva pištolja.

Tokom uviđaja pronađeno je 10 čahura od metaka, a najmanje četiri zrna pogodila su i ubila žrtvu. 

Ubijeni Kenin Lukač bio je prijatelj nedavno ubijenog Mehmeda Ramića, zbog čijeg ubistva je raspisana potjernica za Adelom Kabašem (ranije Murtović), bratom uhapšenog Asmira Murtovića. 

Dženaza ubijenom Lukaču bit će klanjana danas nakon ikindije, na gradskom mezarju Bare. 

Privođenje, ubistvo, 23.01.2022.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.