open-navfaktor-logo
search
Dženanovi otac i sestra
Muriz i Arijana Memić nakon oslobađajuće presude Seferovićima: Sistem je jak, ali nije jači od nas
Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću, kazao je da je protiv njih bila podignuta lažna optužnica i da tužiteljica Dalida Burzić nakon pet i po godina mora biti uhapšena.
27.07.2021. u 15:12
get url
text

VEZANI TEKST - Slučaj "Dženan Memić": Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni optužbi

- Ovdje se nemamo čemu radovati. Ja sam izgubio Dženana. Ovdje su građani dobili. Pozivam građane da sami sebe počaste, svi smo dobili sa ovim. Ja sam se borio za svog sina, ali Ifet Feraget, kojem Dženan nije sin, borio se kao za svoga sina. I za svu drugu djecu se borio i pokazao je šta je pamet i znanje – kazao je Muriz i istakao da su ovdje pamet i poštenje pobijedili.

Dodao je i to da Seferovićima ne vjeruje niti jednu riječ.

- Bili smo prinuđeni da sarađujemo u ovom postupku. Od danas je saobraćajna nesreća završena priča, to više niko ne treba spominjati. Sada treba uhapsiti pomagače i ubice – naglasio je.

Arijana Memić, Dženanova sestra, kazala je da je sistem jak, "ali nije jači od nas".

- Nije jači od ljubavi prema Dženanu, od uspomena na njega. Oni da su znali protiv koga se bore, ko smo i šta smo, sigurno se ne bi usudili da pokušaju da urade ovo šta su uradili. Saobraćajne nesreće nije bilo i o njoj više nema niti jedne jedine riječi. Oni sigurno noću leže u tenama, ne spavaju, strah je jači od svega - kazala je.

Dodala je da se sigurno pitaju "ko je taj Muriz Memić kojeg smo toliko potcijenili".

- Evo ja ću vam reći. Muriz Memić je otac Dženana Memića, babo, jara... Ja sam sestra Dženana Memića, ali ni jednog dana u ovoj borbi nismo bili sami. Iza nas je uvijek stajala armija ljudi. Dženanovih ljudi, koji su ga poznavali, koji su ga upoznali za ovih pet godina, znaju ko je i kakav je bio, koji su nam vjerovali. Hvala gospodinu Feragetu. Mnogi su i njega potcijenili – istakla je.

Taj čovjek je, dodala je, bez ijednog feninga pet godina pravno zastupao njihovu porodicu.

- Nikada ništa od nas nije tražio osim istine i istrajnosti. Muriz ne voli reći da je ovo pobjeda, ali jeste. Ovo je pobjeda jednog babe uz pomoć još jednog, pobjeda protiv korumpiranog sistema. Dalida Burzić je majka i neka joj je na čast ovo, neka je na čast svima, državi koja nije stala iza nas kada je trebalo - navela je.

Dženanova sestra je istakla da je ovo pobjeda njihove porodice, "Pravde za Dženana" i čestitih ljudi koji su uz njih.

- Sve je što smo radili bilo iz ljubavi prema Dženanu i nikakvih dugih interesa. Želim da se zahvalim i gospodinu Igoru Todoroviću, sudiji koji je dva puta donio oslobađajuću presudu. Taj čovjek će ostati upamćen kao častan, profesionalan, borac za pravdu jer je stao na pravu stranu kada je to trebalo - dodala je.

Zahvalila se i svim predstavnicima medija, te narodu koji je bio uz njih i koji im je vjerovao.

- Hvala vam na podršci svih ovih godina. Naša borba se nastavlja. Večeras u 20 sati u Velikoj aleji okupljamo se kod "ranjenog kamena", na mjestu gdje je ubijen Dženan Memić, i pozivam vas da svi dođete, naši sugrađani i prijatelji, da nam se pridružite i da obilježmo ovaj veliki dan za našu borbu – kazala je Arijana Memić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.