open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Muris Mujanović: Radončić iz svoje rupe sije laži koje će morati dokazati na sudu
Pisanje Radončićevih medija protiv kompanije "Mujanovići" je, dodaje, posljedica gnjeva i nemoći zbog vlastite impotencije i trećeg izbornog poraza
24.11.2018. u 14:05
get url
text
Muris Mujanović

Kompanija "Mujanovići", vlasnika Murisa Mujanovića, ponovo se našla na udaru medija u vlasništvu šefa SBB-a Fahrudina Radončića. Na odgovor se, ovaj put, nije dugo čekalo.

- U seriji osvetničkih tekstova, plasiranih preko propalog medijskog projekta kojeg savjetuje trostruki izborni gubitnik izbora i prodavač mržnje prema BiH i Bošnjacima, osvanula je najnovija laž o iznosu posebnih novčanih davanja koja dobijaju registrirani poljoprivredni proizvođači – navodi Mujanović u svojoj reakciji te dodaje:

- U posljednjem tekstu mu se pridružio još jedan gubitnik, internacionalni prevarant koji se odaziva na ime Jusuf Arifagić, propalica i prevarant koji je zloupotrijebio sredstva namijenjena podršci povratku koje je obezbijedila Republika Turska.

Mujanović pojašnjava da, suprotno pisanju Radončićevog Avaza, u ovom trenutku posjeduje 600 grla krupne stoke, 210 komada sitne stoke te objekte površine 5.000 m2 i 150 hektara zemljišta. Samo u Sarajevu, dodaje, posjeduje farmu kapaciteta 2.000 grla i 15 hektara obradivog zemljišta.

- Istina je da je moja firma jedan od najvećih proizvođača žive stoke i svježeg mlijeka u FBiH i najveći izvoznik svježeg mesa u BiH. Sve svoje poslove obavljamo transparentno i u skladu sa zakonom, a svi zvanični podaci su lako provjerljivi, kako u zvaničnim evidencijama Ministarstva poljoprivrede FBiH i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, tako i Porezne uprave FBiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Svu nemoć Fahrudina Radončića oslikava podatak da svjesno umanjuje kapacitete i površinu objekata koje moja firma posjeduje – kazao je Mujanović.

Pisanje Radončićevih medija protiv kompanije "Mujanovići" je, dodaje, posljedica gnjeva i nemoći zbog vlastite impotencije i trećeg izbornog poraza.

- Zbog toga se Fahrudin Radončić smanjio na prirodnu veličinu miša i iz svoje rupe sije laži i mržnju prema svemu što ne pripada njegovom sistemu laži, spletki i ucjena. Zbog ovog lažnog informiranja javnosti njegov će medijski projekat dobiti novu priliku da na sudu prikaže činjenice koje će ga i ovaj put koštati, s obzirom da ono što je iznio ne odgovara stvarnosti. Ovo je ko zna koji pokušaj i ko zna koji put ja njega tužim i dobijam na sudu. On ostaje mali i može samo da laje iz svoje rupe. Za mene je on kriminalac, brani se na sudu i imat će priliku da dokaže svoje laži – izjavio je Mujanović.

Vlasnik kompanije "Mujanovići" je, reagirajući na sadržaj teksta objavljenog u Dnevnom avazu, želio uputiti poruku vlasniku tog lista Fahrudinu Radončiću.

- Moja firma i ja smo veliki, puno veći nego što ćeš ti ikada biti, a sva tvoja zloba i sve tvoje ponude za "kafu" ne mogu proći. Nema načina da se spustim na tvoj nivo. Ti i tvoji lažovi koji te okružuju ste mali, bijedni i ostat ćete takvi – poručio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.