open-navfaktor-logo
search
Životna bitka
Muradif Brkić Mufta počeo hodati nakon moždanog udara u julu
Nažalost, govor mu je oštećen i ne može da priča, kaže za Faktor Minela Brkić-Jašar
19.11.2019. u 14:00
get url
text
Muradif Brkić Mufta sa kćerkom Minelom

Muradif Brkić Mufta, prvi čovjek "Sarajevodiska" u kojem je plejada muzičara, pjevača i grupa posljednjih decenija prošlog stoljeća izdavala albume sa milionskim tiražima, početkom jula doživio je moždani udar. Njegova kćerka Minela Brkić-Jašar, koju ima iz braka sa Hankom Paldum, ističe da se njegovo stanje iz dana u dan popravlja.

- Hvala Bogu, iza nas je krizni period. Svi smo bili šokirani kada je otac doživio moždani udar. Iza nas je jedan od najtežih perioda u životu. Očev oporavak je veoma težak proces i nadamo se da će uz Božiju pomoć biti još bolje. On se izuzetno trudi, ima veliku volju, tako da se sve više kreće i nadamo se da će to moći raditi samostalno nakon povratka iz banje u Fojnici. Nažalost, govor mu je oštećen i ne može da priča – kaže za Faktor Minela Brkić-Jašar.

Podsjetimo, Brkić, koji je profesor književnosti i muzički producent, imao je velike zasluge za uspješne muzičke početke velikih bh. i regionalnih muzičkih zvijezda, poput Dine Merlina, bivše supruge Hanke Paldum, Šerifa Konjevića, Armina Šakovića…

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.