Skupština KS

Muradić: Vlada KS Apotekama duguje novac

Objavljeno: 15.05.2019. u 15:22 Autor: R. D.

Sredstva koja smo tražili je novac koji nam duguje Vlada ukoliko otvorimo osam apoteka, što smo i učinili, a ta sredstva nikada nismo dobili, a odluka Vlade KS o tome postoji, odgovorio je Muradić premijeru KS Forti

Sait Muradić, generalni direktor Apoteka Sarajevo

Ova Vlada neće finansirati Apoteke Sarajevo koje imaju 50 poslovnica, a traže da im se odobri kredit za renoviranje poslovnih prostorija, kazao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Prilikom podnošenja izvještaja na sjednici Skupštine KS, Sait Muradić, generalni direktor JU Apoteka Sarajevo, odgovorio je premijeru Forti.

- Premijer Forto je rekao danas na sjednici da mi tražimo pare, a da su Apoteke Sarajevo na tržištu d.o.o. Nažalost nismo d.o.o. na tržištu. Mi odlukom premijera imamo osam apoteka koje smo otvorili i koje ne rade profitabilno, ali su na usluzi građanima. Od 40 apoteka, 20 posto apoteka koje rade u Sarajevu nisu profitabilne i one se finasiraju od profita ostalih apoteka koje dobro rade. Mi smo zatražili sredstva od Vlade KS da opremimo još bolje apoteke i budemo profitabilniji. Sredstva koja smo tražili su to što nam duguje Vlada i to je minimalan iznos koliko nam je bilo obećano da ćemo dobiti novac ukoliko otvorimo tih osam apoteka, što smo i učinili. Ta sredstva nikada nismo dobili, a odluka Vlade KS o tome postoji – odgovorio je Sait Muradić. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije