Podsjećaju kako je jučer u popodnevnim satima na društvenim mrežama objavljena vijest o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom, a tu vijest prenijeli su i pojedini web portali.

U utorak, 3 augusta u 20:50 sati jedan roditelj iz Ljubuškog pristupio je u PU Ljubuški u pratnji 11-godišnjeg djeteta te je prijavio da se oko 20 sati, u Ulici Ludviga Pavlovića u Ljubuškom kojom se njegovo dijete kretalo iz smjera stadiona Babovac prema porodičnoj kući, pokraj djeteta zaustavilo motorno vozilo, u kojem su se nalazile djetetu nepoznate osobe.

Kako navode iz Uprave policije, osoba koja je sjedila na zadnjem sjedištu djetetu je ponudila bombone i mamila dijete da sjedne u vozilo, nakon čega se dijete u strahu udaljilo od vozila, a vozilo se okrenulo i udaljilo u smjeru iz kojega je došlo.

- Odmah po primitku prijave policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji s ciljem provjere navoda iz prijave, a navodi iz prijave još se provjeravaju - ističu iz Uprave policije te naglašavaju kako do sada, poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave.

Također napominju kako u jučerašnjem dnevnom izvještaju o stanju sigurnosti u kantonu kojeg objavljuju na web stranici MUP-a (Halo 122) nisu spomenuli tu prijavu, kako bi izbjegli stvaranje panike i masovne psihoze, što ne znači "da policija nije s punom ozbiljnošću pristupila provjeri navoda iz prijave".

- Pozivamo građane da ako imaju bilo kakvih korisnih saznanja o navodnom događaju da o njima izvijeste mjesno nadležnu PU Ljubuški. Također, pozivamo građane i medije da ne šire neprovjerene informacije - stoji u saopćenju Uprave policije MUP-a ZHK.