open-navfaktor-logo
search
Nastavak istrage
MUP RS: Još dvije osobe uhapšene u policijskoj akciji u Banjoj Luci
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska uhapsili su sinoć još dvije osobe na području Banje Luke, a radi se o osobama inicijala P.D. i G.D.
19.07.2021. u 12:27
get url
text

Iz MUP-a RS-a navodi se da su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela" licu M.B. iz Crne Gore, koji je u subotu uhapšen po osnovu međunarodne potjernice.

VEZANI TEKST - Sumnja na pomaganje članu "Škaljarskog klana": Inspektor MUP-a RS pred tužiocem, dvoje policajaca pušteno

- U toku je kriminalistička obrada nad osobama P.D. i G.D., a policijski službenici vrše i pretrese prostorija koje navedene osobe koriste na području Banje Luke – navode u saopćenju.

Osoba M.B. sinoć je predata u nadležnost Suda BiH, dok je lice M.M. koje se sumnjiči da je kao policijski službenik MUP-a RS-a počinio krivično djelo "Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela" uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, predat Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Nakon kriminalističke obrade, P.V. i G.R., policijski službenici koji su također lišeni slobode u subotu pušteni su na slobodu i protiv njih će biti podneseni izvještaji za krivično djelo "Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela" Okružnom javnom tužilaštvu Banje Luke. Sva tri policijska službenika su suspendovana.

- Nastavlja se istraga i dalje aktivnosti policijskih službenika u ovom predmetu -  saopćeno je iz MUP-a RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.