open-navfaktor-logo
search
Izuzimaju dokumentaciju
MUP RS-a sprovodi istražne radnje o nabavci pokretne bolnice
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, postupajući po zahtjevu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva sprovode određene istražne radnje u vezi s predmetom nabavke pokretne bolnice. 
02.06.2020. u 12:26
get url
text

- Vrši se izuzimanje određene dokumentacije iz više institucija i preduzeća, koja će biti dostavljena nadležnom tužilaštvu - navodi se u saopćenju iz MUP-a RS-a i dodaje da više informacija u ovoj fazi istrage ne mogu iznositi u javnost.

Republički štab za vanredne situacije prošle sedmice dao je saglasnost Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da jednostrano raskine ugovor o nabavci mobilne bolnice s preduzećem "Balkan Global" jer pokretna bolnica nije isporučena u dogovorenom roku i stavljena u funkciju.

Branislav Zeljković, v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS-a, rekao je tada da će Institut uputiti dopis dobavljaču o jednostranom raskidanju ugovora i pozivanju da se izvrši povrat avansno uplaćenog novca, odnosno 4.228.000 KM s PDV-om što je ukupna cijene bolnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.