open-navfaktor-logo
search
CIK se nije oglasio
MUP RS-a: Glasački listići na BN-ovom snimku paljenja nisu identični sa listićima CIK-a
Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja autentičnosti snimaka koji su objavljeni na internet portalu BN TV-a, a na kojima se vidi paljenje i uništavanje glasačkih listića.  
12.10.2022. u 19:18
get url
text

VEZANI TEKST - MUP RS-a: Utvrđuju se sve okolnosti snimaka na kojima se uništavaju glasački listići
 

- U okviru ovih aktivnosti, urađeno je poređenje glasačkih listića čije se paljenje i uništavanje prikazuje na video snimcima sa onima koji su predstavljeni na zvaničnoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH, te je utvrđeno da sporni glasački listići tj. oni koji se prikazuju na navedenim video snimcima ne odgovaraju onima koji se nalaze na stranici CIK-a BiH - istakli su iz MUP-a Srpske za RTRS.

Iz MUP-a napominju da od Centralne izborne komisije BiH još nisi dobili tumačenje serijskih brojeva glasačkih listića koji se vide na navedenim snimcima.

- Od BNTV-a nismo dobili tražene informacije o snimcima koje su objavili, kao i same snimke radi daljeg kriminalističkog vještačenja. Јavnost će biti informisana o konačnim rezultatima ove istrage - istakli su iz MUP-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.