open-navfaktor-logo
search
Kladioničarski skandal
MUP RS-a: Fudbaler Zvijezde prijavljen Tužilaštvu zbog namještanja utakmica
Lako je ustanoviti da se iza inicijala N. V. krije ime i prezime fudbalera Zvijezde Nemanje Vejnovića, koji je bio jedan od osumnjičevih za namještanje utakmica
25.09.2018. u 11:12
get url
text

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina jučer su dostavili su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljina o postojanju osnova sumnje da je počinio produženo krivično djelo "Dogovaranje ishoda takmičenja" protiv lica inicijala N. V. (1992) iz Novog Grada, zaposlen kao fudbaler – igrač u Fudbalskom klubu Zvijezda 09 Etno Selo Stanišić, Bijeljina.

Naime, navedeni se tereti da je kao fudbaler FK Zvijezda 09 Etno Selo Stanišić, u više navrata svojim saigračima, lično, te putem poruka poslatih preko "viber" aplikacije nudio novac da na ime toga isti ne daju svoj maksimum na utakmici ili da, ako su u pitanju golmani, prime određen broj golova u jednom poluvremenu ili u toku čitave utakmice, a radi se o utakmicama koje je Zvijezda 09 igrala u Premijer ligi
BiH. Na osnovu čega je prijavljeni ostvario protivpravnu imovinsku korist te počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Lako je ustanoviti da se iza inicijala N. V. krije ime i prezime fudbalera Zvijezde Nemanje Vejnovića, koji je bio jedan od osumnjičevih za namještanje utakmica, dok se ime Ibrahima Škahića, koji se povezivao s ovim skandalom, nigdje ne spominje.

Rukovodstvo, stručni štab i igrači Zvijezde 09 ranije su policiji u Bijeljini dali sve podatke koje su imali.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.