open-navfaktor-logo
search
Krivično djelo
MUP RS-a će prijaviti Tužilaštvu učiteljice koje su slavile Osmi mart u školi u povratničkom mjestu Liplje
MUP RS-a dostavit će Tužilaštvu u Bijeljini izvještaj o krivičnom djelu "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije" protiv žena koje su slavile Osmi mart u prostorijama Osnovne škole u povratničkom mjestu Liplje, općina Zvornik.    
08.03.2021. u 11:09
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a RS-a, 7. marta oko 10:10 sati nepoznata žena je Policijskoj stanici Zvornik prijavila da se u prostorijama područne osnovne škole u mjestu Liplje, općina Zvornik, organizuje proslava povodom 8. marta. Kako su naveli, rečeno im je da su proslavu organizovale žene koje rade u prosvjeti u Federaciji BiH, da se izvodi muzika uživo i da je prisutno oko 60 osoba.

Na mjesto događaja upućena je patrola policije iz Zvornika, a Okružno javno tužilaštvo Bijeljina je naložilo dostavljanje izvještaja za krivično djelo "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

Iz MUP-a RS-a su saopćili da su evidentirali još tri krivična djela iz ove oblasti. Kako su naveli, prije dva dana, od 19.55 do 20:30 sati, policajci iz Zvornika su u ugostiteljskom objektu zatekli 137 osoba od kojih niko nije koristio zaštitnu masku i nije bio na propisanoj fizičkoj distanci. Utvrđeno je da se u navedenom objektu emituje muzika putem razglasa (DJ). O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio da se dostavi Izvještaj za krivično djelo "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

Također prije dva dana, od 20:35 do 20:50 sati policajci iz Zvornika su u ugostiteljskom objektu zatekli 55 osoba, od kojih niko nije koristio zaštitnu masku, i nije bio na propisanoj fizičkoj distanci. Utvđeno je da se u navedenom objektu emituje muzika putem razglasa (DJ), te je također obaviješten tužilac koji je naložio da se dostavi Izvještaj za krivično djelo "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

Prije dva dana oko 23:40 sati u Tesliću, u ugostiteljskom objektu policajci iz Doboja i radnici komunalne policije su zatekli 37 osoba. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Doboj, koje se izjasnilo da postoje obilježja krivičnog djela "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.